Boka lokalen

För att klubbens medlemmar lätt ska ha möjlighet att se när klubblokalen är ledig att användas har vi infört ett bokningssystem.

Tanken är att alla klubbmedlemmar som vill använda klubblokalen, t.ex. för studiofoto, skärning av passepartout eller dylikt ska boka en tid i kalendern. På detta sätt kan vi minimera problemen med att möten och bokningar krockar.

Utlåning av nyckel till klubblokalen

Vid utlåning av nyckel till klubblokalen måste ett avtal skrivas mellan den medlemmen som vill låna nyckeln och en styrelsemedlem för Obscura. Reglerna för utlånande av nyckeln måste följas och om de inte följs har Obscuras styrelse rätten att dra in rätten att låna nyckel till klubblokalen för den medlemmen.

Man måste alltid respektera de övriga hyresvärdarna som rör sig i huset.

Bokningskalender

Nedan finns kalendern som kommer att användas, och för att lägga till en bokning så mailar man styrelse@obscurafoto.org. Se till att följande information finns med i mailet så att någon kan komma och öppna lokalen åt er.

 • Skriv ”bokning av klubblokalen” i ämnesraden
 • Telefonnummer där vi kan nå er.
 • Datum (och tid) som ni vill boka (välj en ledig tid ur kalendern här nedanför) 

 

Bokning av Studio

För allas trevnad har vi lite ”regler” hur du använder studion och hur du lämnar den för de som kommer efter dig.

Regler som gäller för Studioanvändning

 • Du är mera än välkommen att ta med dig hit släkt och vänner, men denna studio är endast till för att öva i- du får inte fotografera för kommersiellt bruk och sälja bilder du tar här.
 • Var försiktig med bakgrunderna, de är utav papper och går lätt av. Om skadan är framme, kan du klippa bort biten, och sedan teipa den yttersta kanten så att den inte repar upp sig – vilket den gör väldigt lätt.
 • Om något går sönder när du är i studion- ingen fara! Men säg till den som öppnat åt dig. Så har vi en chans att fixa detta FÖRE nästa kommer.
 • Se till att ta av dig skorna om du drar ut pappret på golvet, så hålls det renare längre.
  Rulla upp rullarna när du är klar igen sen.
 • Efter att du är klar med blixtarna och skarvsladden, och andra diverse saker, lägg tillbaks allt där du tog det ifrån.
 • Se till att lamporna är släckta när du går och meddela den som släppte in dig när du lämnar lokalen.
 • Se till att dörrarna är låsta när du lämnar lokalen.
 • Har du några frågor så kan du kontakta någon ifrån styrelsen eller den som släppte in dig.

  Tack för att du läser dessa rader!
  Och Du- Lycka till med dina bilder,

  Mvh
  Fotoklubben Obscuras Styrelse
  (Styrelsen förbehåller sig rätten till ändringar i reglerna för studioanvändningen)

  Utställningar för medlemmar

  Klubbens medlemmar är varmt välkomna att anordna egna utställningar i dessa utrymmen, men man ska vara vaksam över att detta inte intränger på de övriga hyresgästerna då vi delar dessa utrymmen.

  Börjar 2020

  Styrelsen håller på att diskutera om att vi ska börja sätta igång detta inför nästa år för de som är intresserade, då styrelsen fortfarande håller på att diskutera detaljerna omkring detta. Men dessa regler är ett första utkast, och vi förbehåller oss rättigheterna och lägga till eller ändra dessa regler när vi väl tycker att det behövs.

  Intresseanmälan inför 2020

  Kontakta styrelsen om ni skulle vara intresserade och ställa ut inför nästa år. Styrelsens mail är följande: styrelse@obscurafoto.org

  Regler som gäller

 • 1. Fotoklubben Obscura står för lokalen och skensystemet som gör det möjligt att hänga upp tavlor. Det finns även ramar att låna, 50×40 cm, samt vissa passepartouter i varierande storlekar, 30×40, 30×45 och 30×30. Dessa ramar används i förstahand till årets fotograf under månaden november eller när Årets Fotograf skulle vilja ha utställningen, men detta meddelas ihop med när medlemmen bokar lokalen.
 • 2. Du MÅSTE vara medlem i Fotoklubben Obscura för att få denna möjlighet att ställa ut.
 • 3. Utställaren står för alla utgifter för utställningen, tryckning av bilder och upphängningstråd eller annan möjlighet att sätta upp bilder.
 • 4. Utställningsbilderna måste hängas upp i skensystemet som sitter längs vissa väggar i det gemensamma utrymmet. Det finns också en mellanvägg som kan lånas för att sätta fast bilder på, men denna vägg används på medlemsmötet och kan vara bra och tänka på att denna vägg ska då vara tom inför medlemsmötet. Man får inte använda häftmassa (Blu Tack) eller spik för att sätta fast något på väggarna som kan förstöra dem.
 • 5. Man måste måste kontrollera vilka tider som går att ha öppet för utställningen med de övriga hyresgästerna, då de också använder detta utrymme. Tider och datum är mening att ska stå på Whiteboarden som sitter vid huvudentré.
 • 6. Lokalen ska alltid städas efter man har haft öppet på egenhand, vernissage eller andra tillfällen. Om man har vernissage ihop med Obscuras medlemsmöten behöver man dock inte städa efter. Dammsugare och övriga städutrustning finns i lokalen.
 • 7. Man behöver inte anordna utställning själv, man kan vara med och dela på utrymmet med andra som skulle vara intresserade och ställa ut.
 • 8. Man får ställa ut i en (1) månad i taget, med tanke på om det är andra medlemmar som skulle vilja ställa ut. När det har gått en månad, och om ingen annan har bokat eller meddelat att de vill ställa ut så får utställningen hänga kvar en (1) månad till.
 • 9. Det går att låna nyckel till lokalen, men då måste man skriva på ett nyckelkontrakt som informerar om att när man tappar bort nyckeln så får man betala en avgift för att göra en ny nyckel. Det kan även bli så att entrélåset måste också bytas, och då kommer den kostnaden också på den som har tappat bort nyckeln.