Foto: Jan Sundmnn

Årsutställningen 2014 – ”Svartvitt”

av Admin

Förra årets årsutställning var lite speciell eftersom vi valde att dela upp den i olika etapper och höll utställningarna på flera olika platser runt om på Åland samt på Eckerölinjens M/S Eckerö. I år är Ålands Museum fortfarande inte tillgängligt på grund av de renoveringar som påbörjades ifjol, och vi tittar därför på andra tänkbara lokaler.

Årsutställningen brukar vanligen ha ett väldigt specifikt tema, men i år tänkte vi försöka oss på att hålla temat fritt men istället använda oss av det svartvita formatet. Detta betyder att bilden ska vara i gråskala men att innehållet i övrigt får bestämmas av fotografen – vilket vi hoppas att ska ge fotograferna en större frihet och att många medlemmar tar tillfället i akt och deltar i utställningen.

Regler

Följande regler gäller för inlämning av bilder till årsutställningen.

  1. Endast svartvita bilder (endast gråskala)
  2. Motivet är valfritt och manipulering av bilderna är tillåten
  3. Sista inlämningsdatum för bilderna är den 9:e september 2014 (månadsmötet i september)
  4. Bilderna ska vara inlämnade i JPG-format och största möjliga upplösning. Lägg bilderna på en USB-sticka eller en CD-skiva och lämna in dem till styrelsen. (bilderna kan också lämnas in genom att man lägger dem online, t.ex. på dropbox och skickar länken till dm.anderberg(snabel-a)gmail.com )
  5. Bildernas dimensioner ska helst vara 3:4 eller 2:3 (vilket gör att bilderna kan skrivas ut i formaten 30x40cm, 30x45cm, 40x50cm och 70x100cm)
  6. Varje medlem får lämna in maximalt 30 bilder.
  7. Alla som lämnar in bilder får minst en bild med i utsällningen.

Om ni har några som helst frågor kring detta, kontakta då styrelsen på styrelsen@obscurafoto.org

Vi hoppas att du vill vara med och forma klubbens ansikte utåt – så se till att visa upp dina bilder i årsutställningen!