Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Utställning - Lauri Lajunen

Välkomna till fotoutställning hos Mariehamns Bibliotek, idag tisdag 3 november med invigningnstal av Islands honorärkonsul Nils-Erik Eklund samt alkoholfri servering. Fri entré.

Naturfotografen LAURI LAJUNEN (f. 1950) hade naturen som sin hobby redan som skolpojke. I början var fjärilar hans stora intresse, men senare blev det fåglar samt däggdjur och nuförtiden även växter och landskap. På 1960- och 70-talen skapade han en samling om ca 1000 dagsaktiva fjärilar. Under studietiden intresserade han sig för naturfotografering och inköpte då sin första systemkamera.

Han anskaffade film och annan utrustning i stora mängder och byggde som kemistuderande ett eget fotolaboratorium. Han finansierade studier och hobby som fotograf vid familjehögtider och vetenskapliga konferenser.

För tio år sedan kom han i kontakt med den legendariska naturfotografen Hannu Hohtola, i vars sällskap han gjorde många lärorika och inspirerande fotograferingsresor. Under de senaste åren har han genomfört naturfotoexkursioner till bl a Island, Norge, Spetsbergen, Grönland, Alaska, Kanada, Mellaneuropa, Namibia, Sydafrika och Japan.