Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Obscuras Discord server

Varför kom jag på idén till Discord? permalink to heading Varför kom jag på idén till Discord?

Satt och funderade för någon helg sedan om Obscura skulle behöva en form av chattforum där man på ett enklare ska kunna diskutera direkt med varandra om problem man har i bildredigering, bildbehandling, teknik eller andra saker berörande foto.

Min grundidé med detta skulle vara en samlingsplats för oss i styrelsen, men skulle fungera utmärkt också för vanliga medlemmar att komma i kontakt med varandra och få tag på styrelsen snabbare.

Sitter själv på en del communitys som använder Discord som huvudsaklig plattform och tycker att det fungerar bra. Discord är ett program som både samlar chattrum och ger möjlighet till att samlas i ett röstrum, likt Skype, fast på ett mera strukturerat sätt.

Möjligheterna skulle jag säga är mycket starkare att få en direkt kommunikation än den som vi har via Facebook. Programmet Discord finns både till dator och till telefon, det har en viss inlärningskurva för första gångens användare. Hjälper gärna till de medlemmar som är intresserade, men skulle vilja ha lite extra hjälp.

Har startat upp ett server på Discord och börjat skapa ett viss struktur på den servern för medlemmar och styrelse.

Har satt ihop en liten hjälpguide för hur Discord fungerar och hur kanalerna är tänkt att vara uppbyggda. Säg till om ni tycker att det saknas något i själva guiden så läggar jag till en förklaring. Länk till dokumentet finns lite längre nedan.

Har inte hunnit gjort något som är anpassat för appen i telefonen i dokumentet, men det ska jag lägga till senare. I stort sätt fungerar den på liknande sätt, och liknade som andra appar. Alltid roligt och försöka göra en komplett guide som hjälper så många som möjligt.

Innehålla stavfel kan dokumentet.

Vad är det och hur använder jag Discord? permalink to heading Vad är det och hur använder jag Discord?

Discord är ett gratisprogram som består av virtuella servrar som användare kan skapa och bjuda in andra användare till. En server består av både text- och röstkanaler. Programmet skapades först med tanke till spelföreningar, för att samla medlemmar då man kan prata med varandra och spela samtidigt. Men det hindrar inte Fotoklubben Obscura för att kunna använda detta för oss själva, man behöver inte spela för att använda programmet.Jag tänker försöka gå igenom de grundläggande delarna för att kunna installera och använda programmet.Min huvudtanke med att få

Obscura att använda detta är att kunna samla medlemmar på ett enklare sätt än på Facebook där man kan prata kamerateknik, bildredigering, utflykter och andra tips & tricks.

Dokument för introduktion för nya Discordanvändare permalink to heading Dokument för introduktion för nya Discordanvändare

Här finns ett dokument att laddas hem för att kunna få en grundgenomgång hur Discord fungerar och hur man kommer in till servern.

Nedladdnings länk för Discord-dokument (PDF)

** Uppdaterat guiden för både Dator och Telefon

Fotoklubben Obscuras Discord Länk permalink to heading Fotoklubben Obscuras Discord Länk

https://discord.gg/bbPPUgx

Discords Hemsida: https://discord.com/