Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Vårmöte april inställd

Styrelsen hade ett extra insatt möte idag den 18:e mars på grund av att diskutera om vi skulle ställa in och skjuta upp vårmötet som var planerat att hållas tisdagen den 14:e april.

Ihop med undantagsförhållandet som Finland har satt Åland i till och med den 13:e april, så är beslöt styrelsen att vi skjuter upp vårmötet till medlemsmötet i maj, tillsvidare.

Vi följde också presskonferensen som Ålands Landskapsregering höll idag, 18:e mars, där landskapsläkaren nämnde att max gränsen på 10 personer för allmänna sammanslutningar inte räknas för klubbverksamhet. Klubbverksamhet, klubbmöten och mötet där enbart medlemmarna får komma in räknas som privata sammanslutningar och inte allmänna sammanslutningar.

Men vi i styrelsen beslöt ändå att skjuta upp vårmötet då ihop med att vi har några medlemmar som är med i riskgrupperna, och vi i Fotoklubben Obscura tänker på våra medlemmars hälsa och vill föregå med ett gott exempel. Vi vet heller inte om undantagsförhållandet kommer att förlängas, förhållanden kan ändras från dag till dag, vecka till vecka.

Vi kommer hålla våra medlemmar uppdaterade via Hemsidan och på Facebook. Informationen kommer också skickas ut i de åländska dagstidningarna.

Kalenderbild för Ålandskalender 2021 permalink to heading Kalenderbild för Ålandskalender 2021

Har ni bilder och lämna in, och vill lämna dem över till styrelsen så kan ni kontakta Patrik Almblad.

Patrik Almblad Tel. 0457 34 35 364

Medlemmar få gärna skicka in bilderna också via e-post till styrelsen.

[email protected]

ÅLANDSKALENDERN 2021 permalink to heading ÅLANDSKALENDERN 2021

Kom ihåg att vi har också inlämningen av bilder till Obscuras kalender.

Mars medlemsmöte är sista dagen för att lämna in bilder till Årskalendern 2021, så välj ut 12 av era bilder från Åland, som ni tycker att skulle passa i kalendern för de 12 månaderna. Kom ihåg att bilderna i själva skall vara säljande.

Anledningen till att vi minskar ned antal bilderna till 12 bilder per person, är att man skall tänka på årstiderna och dela i fyra (4) mappar med tre (3) bilder i varje mapp.

Mapp 1: VÅR Mapp 2: SOMMAR Mapp 3: HÖST Mapp 4: VINTER

Ifrån styrelsens sida skulle vi gärna vilja se lite mera färger i bilderna.

MEDLEMMARNAS PRIS PÅ ÅLANDSKALENDER 2021 permalink to heading MEDLEMMARNAS PRIS PÅ ÅLANDSKALENDER 2021

Fotografer som får med bilder i kalendern erhåller fem (5) stycken gratisexemplar och äran. Som ni vet sedan tidigare, är det pengarna som vi inbringar på Ålandskalendern som ger oss möjlighet att hålla oss med en klubblokal – så vi hoppas få se många fina bilder inlämnade.

1 – 9 st: 4€ / kalender mer än 10 st: 3,5€ / kalender