Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Kamerateknikensgrunder – Analogt & Digitalt

Kamerateknikensgrunder – Analogt & Digitalt

Under träffen som klubben anordna för att diskutera kamerateknik och kringliggande utrustning så presenterade Olle Strömberg ett förslag för oss som var närvarande som lät väldigt intressant.

Olle Strömberg ställde upp för att ha en kurs i kamerateknikensgrunder (slutare, bländare, avstånd) med ett analogt tänk. Olle Strömberg har många år av erfarenhet och delar gärna med sig detta till Obscuras medlemmar. Dessa kunskaper kan också appliceras ihop med dagens digitalkameror, då grunderna för kameratekniken har inte ändrats sedan den på över 100 år.

Kursen är inriktad på det manuella läget på kamerorna, som idag till och med finns i mobiltelefonerna. Det kan underlätta om man är ovan med det manuella läget på kamera att läsa igenom bruksanvisningen på kameran, kan också vara bra och ta med till kurstillfället om man skulle vilja kolla upp något.

Kursen är uppdelad på tre (3) tillfällen och med en återträff i november.

Första tillfället för kamerateknikensgrunder är onsdagen den 9:e oktober och är mellan tiderna 19:00 till 21:30. Tillfället kommer vara i Obscuras klubblokal på Dalkarbyvägen 4 i Mariehamn. Eftersom man vill att alla ska få möjlighet att få svar på sina frågor så är en gräns på deltagare satt till 10 stycken.

När, vart, hur? permalink to heading När, vart, hur?

Första kurstillfället: onsdag den 9:e oktober, kl. 19:00 – 21:30. Andra kurstillfället: onsdag den 16:e oktober, kl. 19:00 – 21:30. Tredje kurstillfället: onsdag den 23:e oktober, kl. 19:00 – 21:30.

Återträffen är den 13:e november, uppföljning av kamerateknikensgrunder.

Anmälningen till kursen skickas till: [email protected]