Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Lightroom & Scribus Workshop

Lightroom permalink to heading Lightroom

Under våren har Fotoklubben Obscura tänkt att hålla små workshops i användningen utav Lightroom. I den kommer 8 personer i gången, att delta, men däremot ordnar vi flera tillfällen så att flera kommer att kunna delta.

Detta är ingen kurs, utan tanken är att om man är ny på Lightroom så får man en vägledning hur man använder detta program.

Workshopen kommer i första hand att handla om hur du importerar foton ifrån hårddisken eller kameran, hur du lätt redigerar och hur du exporterar dessa sedan för olika media. Denna workshop riktar sig främst till dig som är helt ny inom Lightroom.

Bäst är givetvis att du har en Laptop med senaste versionen av Lightroom installerat, men du kanske funderar på att skaffa Lightroom, och/eller är intresserad, så då kommer du ändå med, så får du lära dig vad det går ut på innan du köper detta.

Scribus - Göra en bok och lämna in till Blurb permalink to heading Scribus - Göra en bok och lämna in till Blurb

Patrik Almblad tänker ha en workshop i hur man kan göra sin egen fotobok i Scribus, ett gratis design program. Patrik har tagit Blurbs riktlinjer som de kräver för att med hjälp av dem trycka ut en fotobok.

Men behöver inte ha några kunskaper om programmet innan man kommer på workshopen och vi har tre (3) dator att låna ut under tillfället. Om man skulle vara intresserad redan nu och ta en närmare titt på programmet Scribus, så finns det att ladda ner på deras hemsida, och det är version 1.4.7 som vi kommer arbeta med under workshopen. Under workshopen kommer man också få tillgång till kursmaterial som är tänkt att ta er från start till slutgiltig produkt, men finns säkert alltid utrymme för förbättringar.

Scribus: https://www.scribus.net/

Är du intresserad? permalink to heading Är du intresserad?

Maila då till [email protected] och berätta lite om dig själv och vad just du vill lära dig!

Vi kommer att jobba med färdigt utvalda fotografier, så att alla kan jobba med samma verktyg.

Denna workshop är tillgänglig enbart för Obscuras medlemmar.

Datum och tid permalink to heading Datum och tid

Så fort vi har ihop ett gäng, meddelas datum för första träffen!

Bästa hälsningar, Styrelsen