Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Årsutställning 2018

Styrelsen lämnade fram förslaget om temat för årsutställningen under mars medlemsmöte i år, och nu är det dags för vernissage för Obscuras årsutställning. Temat för utställning är "SPEGLING" och vi har bett våra medlemmar att tolka dikten med samma titel av Jarl Hemmer, nämligen "SPEGLING"

Vernissagen hålls torsdag 15.11 kl 18:30 - 21:00, i Fotoklubben Obscuras klubblokal på Dalkarbyvägen 4, Mariehamn.

Under vernissagen deltar Ålands Litteraturförening med ett program om diktaren Jarl Hemmer.

"Spegling, ett litet lyriskt program med Jarl Hemmers dikter." permalink to heading "Spegling, ett litet lyriskt program med Jarl Hemmers dikter."

Carina Karlsson och Eva Johansson presenterar poeten och hans verk. Programmet börjar klockan 19 och är runt 30 minuter långt.

Allmänheten är välkommen på vernissagen och programmet!

ÅRETS TEMA permalink to heading ÅRETS TEMA

Dikten som kommer vara årets tema heter ”SPEGLING” av Jarl Hemmer.

Havet ligger solblankt och speglar morgonrymden, mitt i spegeln står jag på en klippas röda block. Mil på mil av stillhet. Blott någonstans från vidden kluckar som en klocka ett ensligt fågellock.

Morgon, hur omätligt du breder mot mig famnen, badar mina tankar i ditt blåa reningsdop! Jag vill simma ut i de vita sommarmolnen som tindra där himlen och havet flyta hop.

Kluvna vågen viskar och porlar i mitt öra, djupet andas rusande svalka mot min hud. Ser jag mig tillbaka – ett glittersläp av bubblor brinner över spegeln och brister utan ljud.

Fråga icke rymden hur länge skenet varar, fråga icke vågen vad djupets gud befallt. Simma, simma ut i de vita sommarmolnen! Allting är en spegling, och speglingen är allt.

Öppettider permalink to heading Öppettider

Vernissagen hålls torsdag 15.11 kl 18:30 - 21:00, i Fotoklubben Obscuras klubblokal på Dalkarbyvägen 4, Mariehamn.

Övriga öppettider:

Det kan även hållas öppet andra tider, håll utkik på hemsidan och Facebook.