Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Fotomaraton 2017 - Regler och Teman

På lördag 26.8 anordnar fotoklubben Obscura fotomaraton för allmänheten. Det pågår samtidigt som Möjligheternas torg kl 12-16 och man ska fota sex teman under den tiden.

Fotograferingen kan ske över hela Åland och alla får delta. Man ska fotografera med sin egen kamera och sedan lämna in de sex bilderna till fotoklubben. En jury kommer sedan att ta ut vinnarbilderna och de visas i en utställning under hösten. Alla har samma möjlighet att lyckas då alla får samma förutsättningar. Det är en rolig utmaning att försöka hitta sina motiv under den korta tid man har på sig.

Alla slags kameror går att använda, från avancerade systemkameror till mobiltelefoner och analoga kameror med filmrulle. Teman, regler och anvisningar lämnas ut på torget på lördagen från kl. 12 och via fotoklubben Obscuras hemsida.

TEMAN permalink to heading TEMAN

Den enda personen som vet om dessa teman är Gunilla Jansson från Obscura, ingen annan person eller medlem i Obscura vet alltså om dessa teman.

Information permalink to heading Information

Vem: Tävlingen är för allmänheten och det är fritt för vem som helst och anmäla sig.

Tid: Fotomaraton hålls mellan kl. 12:00 – kl 16:00, lördagen den 26:a augusti 2017.

Inlämning: Bildinlämning kan ske via e-post, skicka bilderna till [email protected].

Vid inskickning av bilder via e-post, vänligen skriv rubrik / ämne på mailen till "Fotomaraton 2017 - "Ditt Namn"" så kan vi enklare se vilka och hur många som har skickat in bilder.

Deadline för inlämning av bilder är kl. 18:00

Vid inlämning av bilder via e-post behövs följande: permalink to heading Vid inlämning av bilder via e-post behövs följande:

Rubrik på e-post: Fotomaraton 2017 - "Ert namn" Namn: Förnamn och Efternamn E-post: Mobilnr: Namnge bilderna till: "tema-1-förnamn-efternamn.JPG" "tema-2-förnamn-efternamn.JPG" "tema-3-förnamn-efternamn.JPG" "tema-4-förnamn-efternamn.JPG" "tema-5-förnamn-efternamn.JPG" "tema-6-förnamn-efternamn.JPG"

Fotomaraton 2017 epost

Hur: För att vara med i detta fotomaraton räcker det med att man skickar in bilderna i tid och namnger dem rätt, som ovannämnda. För att vi ska kunna kontakta er om ni har kommit med i topp 3 i något av följande teman ber vi er att fylla i e-post och GSM nummer.

Vi kommer lämna ut teman vid start kl 12:00 på Möjligheternas Torg samt lägga ut det på hemsidan samma klockslag.

Tema: Tävlingen består av sex ( 6 ) stycken teman som ska fotograferas under fyra ( 4 ) timmar. Dessa teman hålls hemliga tills starten på lördag den 26:a september kl 12:00. Alla teman lämnas ut samtidigt via hemsidan, facebook och på plats på Möjligheternas Torg. Det är enbart ordförande Patrik Almblad som vet vilka teman som är med i fotomaratonet.

Resultat: Bildjuryns resultat och priser presenteras under hösten 2017.

Tävlingsvinnarna blir kontaktade via telefon eller mail.

Regler och villkor permalink to heading Regler och villkor

Föregående fotomaraton permalink to heading Föregående fotomaraton

Förra året anordnade Fotoklubben Obscura också ett fotomaraton i samband med Konstrundan, deltagande tyckte att det var en rolig aktivitet som satt fantasin på rullning. Detta är inget man behöver göra själv utan gå gärna två och två och diskutera och kom på nya idéer, och ta gärna med era barn ifall de också skulle vilja prova på denna sort av problemlösning. Nedan ser ni resultatet som bildjuryn tog fram från de inlämnade bilderna.