Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Årsutställning 2017 - "Vårt Finland" - Finland 100-år

I november förra året, 2016, firade Fotoklubben Obscura 40-års jubileum och vi avslutade året med en utställning under temat "Kollektion". Utställningen blev bra tilltagen av besökarna och det var cirka 2 000 personer som var och besökte den. Utställningen kunde då ses på det nyrenoverade och nyöppnade Ålands Kulturhistoriska Museet. Vi kan med glädje säga att museet skulle vilja ha tillbaka Obscura till deras lokaler för vår årsutställning 2017.

Tema - "Vårt Finland" permalink to heading Tema - "Vårt Finland"

Detta år är det istället dags för Finland att fira jubileum och inte minst 100-års jubileum. Detta skulle både vi från Obscuras sida och Ålands Kulturhistoriska Museum fram lysa i utställningen. Vi diskuterade temat på medlemsmötet under mars månad och temat "Vårt Finland" blev framröstat.

Tanken med temat är vad Finland betyder just för dig och försöka avbilda detta med en bild. Tillsammans med de medlemmarna som är med och ställer ut visar vi upp Vårt Finland och därutav kopplingen till temat. Utställningen kommer att vara väldigt varierande och än en gång kommer Fotoklubben Obscura att bjuda på en väldigt personlig och intressant utställning på Ålands Kulturhistoriska Museum.

Tryckmaterial permalink to heading Tryckmaterial

Museet skulle gärna vilja ha även denna gång bilderna monterade på kappa-skiva och styrelsen håller på tar fram lite olika prisförslag på hur vi ska göra detta år. Mera information angående detta kommer under året.

När? permalink to heading När?

Vi kommer också att från gå de normala tiderna för vår utställning, som vi normalt sätt brukar anordna den tredje (3:e) veckan i november. Museet skulle gärna se att vi håller utställningen mellan den 13:e oktober - 19:e november 2017, samt anordna vernissagen den 12:e oktober kl 18:00.

Bildinlämning kommer att måste ske under medlemsmötet i september för att styrelsen skall få tid på sig att göra ordning alla bilder.

Upphängningen sker tillsammans vid ett tillfälle innan vernissagen. Mera information kommer när utställningen kryper närmare.