Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Medlemsmöte - September

Medlemsmötet i september tänker vi anordna på Fotografiska Museet i Pålsböle.

Vi tänkte börja hösten med några diskussioner och information inför höstens aktiviteter. En utav de stora frågorna kommer vara årsutställningen, som vi kommer sätta upp i november.

Vi vill även öppna upp en diskussion angående vår lokal, nu när vi har förlorat föreläsningssalen så ser situationen ut på ett annat sätt där vi är idag.

**

Bildinlämning - Sommartävling permalink to heading Bildinlämning - Sommartävling

**Glöm inte bort att under medlemsmötet är det sista datumet för att lämna in bilder till sommartävlingen som vi anordnar ihop med Sudrets Fotoklubb på Gotland.

**

Resa till Fotofestival - Bildgruppen Prisma, Halstahammar permalink to heading Resa till Fotofestival - Bildgruppen Prisma, Halstahammar

**Jag har varit i kontakt med Bildgruppen Prisma som fyller 50 år i år, och den 8 oktober tänker de anordna en fotofestival i Hallstahammar. Fotografer som tänker ha föredrag är Maja Kristina Nylander, Anders Petersen och Anders Geidemark.

Jag länkar till deras hemsida: http://www.bildgruppenprisma.se/

SÅ MYCKET MER ÄN NYHETER - Utställning permalink to heading SÅ MYCKET MER ÄN NYHETER - Utställning

**I samband med medlemsmötet tänkte vi även titta på utställningen "SÅ MYCKET MER ÄN NYHETER". Inga-Britt Wiktorsson, Sebba Södergård, Daniel Eriksson, Jakob Saurén, Anna-Lena Wejderman och Beni Köhler ställer ut deras bilder.

Jakob Saurén kommer också till utställningen och folk har frågor eller några funderingar.

Utställningen så mycket bättre pågår från 14.7 till 25 .9 och visar ett urval av 2000-talets bästa tidningsbilder och representerar Ålandstidningens sätt att berätta i bilder. Fotografer är Inga-Britt Wiktorsson, Sebba Södergård, Daniel Eriksson, Jakob Saurén, Anna-Lena Wejderman och Beni Köhler. För pressfotografen är nyhetsbilden central, dagens händelse eller ögonblick som fotografen fångat på bild. Men det finns så mycket mer än nyheter i en dagstidning. Allt skall bevakas både tematiskt och geografiskt. Det finns så många spånnande människor att porträttera och så många händelser som tar sig över nyhetströskeln. Målsättningen är att ge läsaren ärliga och berättande bilder, gärna med det lilla extra. En rolig eller galen bildidé, en snygg komposition eller exakt rätt ljus.