Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Fotomaraton 2016 - Resultat

Jag hoppas att alla som deltog i vårat lilla fotomaraton tyckte att det var både intressant och roligt, det sätter sin fantasi i ruljans. Bildjuryn har under söndagskväll den 18:e september gått igenom bilderna som deltagarna i fotomaratonet lämnade in. Det var tillsammans 18 fotografer som lämnade in fem bilder var, en bild till varje tema.

Temat för detta år var "Drama", "Metall", "Musik", "Hård" och "Skugga".

Nedan ser ni resultatet från år 2016 fotomaraton. Jag hoppas att alla som har deltagit vill återkomma när vi ordnar nästa fotomaraton. Vi har planer på att göra det lite annorlunda nästa gång, men detta är fortfarande i planeringsstadium.

Tack ännu en gång för alla som har deltagit.

Priser permalink to heading Priser

Kommer snart permalink to heading Kommer snart

Tema 1 - Drama

Kommentar till 1:a plats: En levande bild som bjöd på en hemsk händelse men endå orealistisk. Ingen klassisk drama men ändå chockerande och vi fastnade på alla detaljer som fanns i bilden, såsom en känsla om att man själv var i bilen.

Tema 2 - Metall

Kommentar till 1:a plats: En härlig tidslös bild som motsvarar tema till 100% och lämna mycket utrymme för spekulationer i både former och färger, man upptäcker nya nyanser hela tiden.

Tema 3 - Musik

Kommentar till 1:a plats: Ett klassisk motiv med otroligt fin skärpa och oskärpa i bilden som flyter harmoniskt in i varandra. Man kunde nästan höra musiken från speldosan.

Tema 4 - Hård

Kommentar till 1:a plats: Symboliskt: Hård mot hård

Tema 5 - Skugga

Kommentar till 1:a plats: Fina former, konstnärlig abstrakt men harmonisk. Skuggan lyfter fram linjerna.