Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

PRESSMEDDELANDE FRÅN ÅLANDS NATURFOTOAKADEMI

Ålands folkhögskola har länge varit känd i hela Norden för sin naturfoto-friluftsutbildning. Nu startar skolan Ålands naturfotoakademi, som ska fungera som mötesplats för naturfotografer från hela Norden. Förutom heltidsutbildningen – som nu byter namn till ”Vildmark & Foto”, och många kortkurser som tar upp olika aspekter av naturfoto och friluftsliv, kommer en distansutbildning i naturfoto igång under våren 2016.

Distansutbildningen i naturfoto börjar i april 2016 och slutar i juni 2017. Utbildningen passar perfekt för personer som arbetar eller studerar men som samtidigt vill genomgå en gedigen och sammanhängande utbildning inom de flesta aspekter av naturfoto. Deltagarna träffas på fotoworkshops ett flertal gånger under läsåret, antingen på Åland eller i någon annan intressant naturmiljö runt om i Norden. Däremellan lämnar man in hemuppgifter digitalt en gång i månaden, som man får feedback på och distanshandledning. I slutet av utbildningen presenterar deltagarna en portfolio och ett eget handlett slutprojekt i form av en egen utställning, fotobok, bildföredrag, hemsida eller dylikt. Kursen ger en bra grund för den som tänker avlägga den finländska specialyrkesexamen som naturfotograf.

Mer information och kursprogram hittar man på akademins hemsida www.naturfotoakademin.se

Från januari till april 2016 kommer Ålands folkhögskola att i AMS regi ordna en sysselsättningskurs i hållbar naturturism. Olika friluftsaktiviteter, fotografering, marknadsföring och yrkeskunskaper kommer att ingå. För att delta i kursen måste man vara registrerad som arbetssökande på Åland.

Huvudlärare och kursansvarig är Andy Horner ([email protected])