Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Resor - Saltvik, Geta & Hammarland

Vi har i året berättat att det kommer ett par fotoklubbar på besök ifrån både Finland och Sverige, och några av de klubbar kommer på besök under maj månad. Vi får besök av BioFoto (Finland) och Danderyds Fotoklubb (Sverige).

Biofotos Hemsida http://www.biofoto.fi/

Danderyd Fotoklubbs hemsida http://www.danderydsfotoklubb.se/

Föranmälningar är ett krav till dessa resor, här följer deadlines för alla resor. Läs mer om detaljerna nedanför.- 27.04.2015 – Resa till Silverskär (+middag)

Resa till Silverskär + middag (Ordnas av BioFoto) permalink to heading Resa till Silverskär + middag (Ordnas av BioFoto)

BioFoto frågade Fotoklubben Obscura om intresse skulle finnas för våra medlemmar att följa med ut till Silverskär och fotografera och äta en middag tillsammans på kvällen.

Följande information har jag fått ifrån BioFoto:

Klockan 14.00 blir vi upplockade från Silverskärs fastlandshamn Skatan i norra Saltvik för att åka ut till Silverskär. Till Skatan tar vi oss med våra egna bilar. Båtfärden till Silverskär tar ca. 15 min.

Vi börjar med en guidad tur på självaste huvudön och efter det åker vi ut med båt för att besöka de två närliggande öar som hör till Silverskär. Vi rekognoserar terrängen för kvällens fotografering i solnedgångens ljus.

Vi äter en trerättersmiddag på ön kl.17.00 och efter att magen är mätt och belåten åker de som vill till de valda platser vi besökt tidigare på dan. Vi får fotografera tills midnatt innan vi blir förda tillbaks till fastlandet.

Priset för denna utfärd med mat blir ca 135 € / person, priset är beroende på hur mycket vi använder deras båtservice. Betalas på plats.

Resa mot Ålands Fotografiska museum och Havsvidden + middag permalink to heading Resa mot Ålands Fotografiska museum och Havsvidden + middag

På lördag bär det iväg igen, denna gång ska vi träffa Danderyds Fotoklubb, som kommer med 12 stycken medlemmar.

Klockan 12:00 träffas vi vid Ålands Fotografiska Museum och går en rundtur.

Klockan 13:30 – 14:00, beroende på hur lång tid det tar på Ålands Fotografiska museum, åker vi vidare mot Havsvidden för att fotografera. Bilarna parkerar vi vid Havsviddens område. BioFoto kommer även att ansluta med oss när vi har kommit upp till Geta.

Klockan 19:00 äter vi en gemensam middag ihop med Danderyds Fotoklubb och BioFoto. Deltagarna betalar själva för middagen.

Efter middagen får de som vill stanna kvar och fotografera.

Resa till Sture Ahlström permalink to heading Resa till Sture Ahlström

Sedan på söndag bär det iväg ytterligare en gång, denna gång är det iväg till Hammarland och till ingen mindre än Sture Ahlström. Sture han har en gård full med små hus, verkstäder, prylar, rostiga bilar, höns, hundar, osv osv osv för att inte glömma bort Ålandslådan så klart! Detta kommer att vara en minnesvärd resa full med både små och stora fotografiska ögonstenar.

Missa inte chansen!