Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Amatörfotografklubben 125-års jubileum

Dag 1 permalink to heading Dag 1

De flesta av oss som åkte till Helsingfors och firade Amatörfotografklubben 125 års jubileum har nu vilat ut sig, vissa av oss var inte så lyckligt lottade att de kunde få vila ut sig efter resan. Vernissagen som AFK har ordnat var upplagt så att de hade tagit bilder från klubbens arkiv och sedan har medlemmarna fått avbildat dessa äldre fotografier på ett nytt sätt för att avspegla de gamla, "Bildpar 1889+125". Vernissagen består av cirka 100 bilder, hälften från klubbens arkiv och hälften av klubbens nyvarande medlemmar.

Amatörfotografklubbens jubileumsutställning "Bildpar 1889+125" är öppen 5.10-2014 - 6.1.2015 i Lyktsalen i Helsingfors stadsmuseum, Sofiegatan 4, Helsingfors. Ifall ni har vägarna förbi är utställningen värd att besökas.

Amatörfotograkklubbens Hemsida

Helsingfors Stadsmuseum, AFK utställning

Efter vi har spenderat någon timme vid utställningen så gick vi vidare till resturangen Sipuli för att få oss en matbit, och jag tror jag pratar för alla när jag säger att det var väldigt god mat. Efter maten var avklarad så gick AFK vidare med tävlingsresultaten, ännu i år tog Knäppisarna hem vandringspokalen. Vi måste försöka ändra på saken nästa år, vi kan inte låta de vinna varje år. Vi kommer gå igenom på medlemsmötet vilka utav Obscuras bidrag tog sig vidare till top 13 i både tema Människan och Natur.

Dag 2 permalink to heading Dag 2

Under söndag så fick vi lyssna på två väldigt intressanta föreläsare, Göran Segeholm och Micheal Kenna.

Göran Segeholm berättade de grundläggande idéerna för att ta vinnande bilder och hur man olika stilar inom den fotografiska världen kan bli uppdelad. Ifall ni skulle vara intresserad att få reda på mera, så har han kurser på Moderskeppets hemsida.

Micheal Kenna, en person som har en hasselblads kamera, fotograferar enbart i analogt, fascineras av hur tiden passerar och försöker genom fotografi beskriva. Micheal svartvitta bilder fascinerar på en nivå som kan förklaras som lugn, harmonisk och som väcker ett visst intresse för fantasin. Det var intressant och lyssna på när han berättade om att man inte ska ha bråttom med att få fram bilder, Micheal väntade med att framkalla bilder, för att på ett nytt sätt uppleva det ögonblicket som han fotograferat.

Michael Kenna Photography

Jag vill tacka Amatörfotografklubben för ett varmt välkomnande och önskar de alla lycka i framtiden.

Vill även tacka medlemmarna som följde med till Helsingfors för att gratulera AFK, tack vare er så var vi den största representerade klubben som hade blivit inbjudet till jubileet.

// Patrik Almblad Ordf. Fotoklubben Obscura