Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Öppen workshop i vintage styling & porträttsfotografering (Uppdaterad)

Uppdatering permalink to heading Uppdatering

Viktigt meddelande! Söndagens modellprognos ser ut som följande! fyra stycken vuxna samt 3 stycken barn. Jag vill påminna er som redan nu vet att ni tänkt komma att meddela det här att vi har ett ungefärligt antal så vi kan försöka styra upp dagen. Ni andra som inte nu vet ifall ni kommer så ni får helt enkelt bara dyka upp till Emmaus på Söndag. Jag vill påminna att utgångsläget för dagen är att tillsammans med de andra föreningarna har en rolig dag där alla medverkar efter den egna förmågan och intresse. Vi kommer troligen även att ha belysning på Emmaus så det finns möjligheter att fota där inne. Du som inte tänkt fotografera någon modell ber jag att ändå ta med kamera och komma med och fika med oss andra!!! "Det här ska bli roligt det tycker jag!"

Öppen workshop permalink to heading Öppen workshop

Emmaus Åland, Fotoklubben Obscura & Swingskeppet r.f.bjuder in och välkomnar dig att delta i en öppen workshop i vintage styling & porträttsfotografering i passande miljö utifrån stil och känsla! Denna workshop kommer att gå av stapeln den 28 september kl. 12:00 – 17:00.

Vår idé är att deltagarna i workshopen får möjligheten att prova på vintage styling i form av kläder, frisyrer, make-up och accessoarer som Fotoklubben Obscura sedan har möjlighet att fotografera i passande miljöer i närområdet utifrån den stil vi hittat åt dig under workshopen.

Det är en öppen workshop utan några professionella vintage stylister, men Veronica och Pia från swingdansföreningen Swingskeppet r.f.är på plats och hjälper till och bollar ideér (OBS! Vi kommer ej att genomföra kompletta stylingar), så deltagarna måste själva vara engagerade i sin egen styling. Kom med ideer, bilder, utklipp på något du vilja test, annars hjälps vi åt på plats att fundera ut något. Vi handhar böcker med olika frisyrer genom tiderna, så vi hittar säkert något som passar just dig!

kl. 12-ca.15.00 vintage-styling kl. ca 15-17 porträttsfotografering

Kläder och accessoarer permalink to heading Kläder och accessoarer

Ta med dig om du har något hemma eller kan låna av någon du känner. Man kan även låna från Emmaus utbud, men då finns det inga garantier på stil och storlekar, vilket kan ju vara spännande att arbeta utifrån de förutsättningarna :)

Stylingprodukter och make-up: Ta med eget smink,en bordsspegel, hårnålar, hårspray, värmetänger etc. Herrar tar med efter behov t.ex. hårvatten, pomada och dylikt. Det finns verktyg delvis att låna, men make-up är personligt på grund av hygieniska skäl.

Porträttsfotograferingen permalink to heading Porträttsfotograferingen

Modellen och fotografen kommer tillsammans överens om minst 5 bilder som fotografen, modellen och Emmaus får digitalt och nyttja fritt. Därutöver får man naturligtvis komma överens om annat. Sedan skall Emmaus och modellen ha bilderna tillhanda senast söndagen efter evenemanget.

Workshopen är gratis och öppen för alla, unga som gamla, kvinnor som män, dock måste du skicka in en deltagaranmälan till oss så vi kan planera! Önskar du bara delta i porträttsfotograferingen vänligen meddela detta vid anmälan (vid dåligt väder sker porträttsfotograferingen i studio).

Häng med på en rolig och annorlunda workshop där vi utforskar ditt "vintage-jag" och får det förevigat på bild av duktiga fotografer! :)

Anmälan skall göras till: [email protected]. Om du som medlem i Obscura, har några frågor, kontakta då klubbens styrelse på [email protected]

Obs! Begränsat antal deltagare i styling-delen av workshopen. Kompletta stylingar kommer ej att genomföras, utan deltagarna stylar i huvudsak själva med hjälp av arrangörerna.

Hoppas vi ses!

Hälsningar, Veronica Lindholm, Martin Nilsson, Ninnie Westerback & Pia Fredriksson