Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Resa till Helsingfors - AFK:s 125-årsjubileum

Amatörfotografklubben i Helsingfors r.f. (AFK) firar sitt 125-årsjubileum 4-5.10.2014, och vi har tänkt anordna en resa till Helsingfors för att var med i firandet.

Sista anmälningsdagen var 29.04.2014 (preliminärbokning), och de som visat intresse för resan har i slutet av juli bokats in till resan - dvs, det går tyvärr inte längre att anmäla sig till denna resa.

Schema

Vernissage för AFK:s 125-årsutställning permalink to heading Vernissage för AFK:s 125-årsutställning

Tid: 04.10.2014 eftermiddag

Plats: Helsingfors stadsmuseum, Lyktsalen, Sofiegatan 4, Helsingfors

AFK ställer ut foton från tre århundraden i Stadsmuseets utrymmen i Helsingfors. Ur AFK:s arkiv har valts ut närmare 40 fotografier som medlemmarna sedan har kompletterat med s.k. parbilder från senare år. Utställningen är öppen till Trettondagen 2015 (preliminärt).

Festmiddag permalink to heading Festmiddag

Tid: 04.10.2014 kväll Plats: Restaurang Sunn, Helsingfors (preliminärt)

Vi avnjuter en festlig middag tillsammans för att få en god start på AFK:s verksamhet under de kommande 125 åren. Under kvällen redovisas resultatet från de finlandsvenska fotoklubbarnas årliga tävling (Natur + Tema: Människan) och de vinnande bilderna visas.

Föredrag & bildvisning med Michael Kenna, England/USA och Göran Segeholm, Sverige permalink to heading Föredrag & bildvisning med Michael Kenna, England/USA och Göran Segeholm, Sverige

Tid: 05.10.2014 kl. 10:00-15:00 (preliminärt) Plats: Gyllenbergsalen, Kultur- och musikskolan Sandels, Topeliusgatan 2, Helsingfors

Michael Kenna, http://www.michaelkenna.com, är en engelsk fotograf som sedan några årtionden är bosatt i USA. Kenna har i många år rest över hela världen och fotograferat landskap i svartvitt. Han tar ofta mycket enkla, grafiska bilder med endast några få bildelement. En stor del av bilderna är tagna med mycket lång slutartid. Kenna har gett ut många böcker, hållit tiotals egna utställningar över hela världen och blivit prisbelönt för sina fotografier i bl.a. USA, Frankrike och Spanien. Kennas fotografier ingår också numera i flera galleriers och museers kollektioner, bl.a. the National Gallery of Art i Washington, D.C. och the Victoria and Albert Museum i London.

Göran Segeholm, från Sverige, är fotograf, skribent, föreläsare och  fotolärare. Segeholm har skrivit 5 böcker, t.ex. "Konsten att ta vinnande bilder" och senast "I huvudet på fotografen Serkan Günes – Guide till landskapsfotografi". Han jobbar tillsammans med Fotografiska Akademin vid Fotografiska Museet i Stockholm, Moderskeppet och Högskolan i Jönköping med skolning inom fotografi. Segeholm var tidigare chefredaktör för tidskriften Kamera & Bild.