Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Fototävlingen "Gatufotografering"

Till fotoklubben Obscuras glädje tog föreningen hem två pris och ett hedersomnämnande i fototävlingen gatufotografering som Fotoklubben Knäppisarna arrangerade och som redovisades under deras 10-års jubileum i Vasa i slutet av oktober.

I pris gick till Jan Sundman med bilden "Pratbubblan"

Motivering: En melankolisk, eftertänksam och finstämd bild.Skylten upp till höger skapar en spännande paradox, som gör att det också smyger sig in en lagom portion av humor. En värdig vinnare i en tävling med hård konkurrens.

frozen yoghurt

III pris gick även till Jan Sundman med bilden**" Frozen yoghurt"**

Motivering: Gillar ovanifrån perspektivet, den lugna stunden. Jag ser inte riktigt vad de håller på med och det gör mig mer nyfiken. Den långa slutartiden i kombination med de grå strecken i gatan förstärker känslan av ett fryst ögonblick.

Moderna raggare. Foto Lennart Alexandersson liten

Ett Hedersomnämnande fick  Lennart Alexandersson med bilden "Moderna raggare"

Motivering: En kaxig bild med härlig kontakt. Den lätta oskärpan förstärker den dokumentära känslan och får mig att känna sommarkvällen.