Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Fotofestivalen - ny föreläsare: Mats Andersson

Måndagen den 1 oktober fick Obscura tyvärr återbud av Jan Jörnmark som skulle ha hållit sin föreläsning på Fotofestivalen lördagen den 13 oktober kl 12.00. Det var bara att börja skicka ut e-post till olika intressanta fotografer och på tisdagskvällen fick vi svar av naturfotografen Mats Andersson, att han kunde komma och hålla en bildföreläsning. Vi väldigt glada att en så kreativ naturfotograf som Mats kunde komma och hålla denna föreläsning och bildvisning vid Fotofestivalen. Föreläsningen med titeln ”John Bauers skogar” kommer att hållas lördag den 13 oktober kl 12.00.

Programmet bygger på boken ”John Bauers skogar” med bilder fotograferade av Mats.

Konstnären Bauer, som verkade i Jönköpingstrakten, blev en av Sveriges mest kända konstnärer och är kanske mest känd för sina illustrationer i bokserien Bland tomtar och troll. Bauer målade trollen i de djupa skogarna - blev världsberömd - och nu har Mats har vandrat i hans fotspår och fotograferat i exakt samma skogar - 100 år senare. Trollen och figurerna finns kvar...

Mats Andersson är en känd fotograf med mystik i bilderna. Hans bilder är annorlunda och tilltalande - de är vackra, krävande och konstnärligt speciella.

http://www.matsandersson.nu/