Gå till innehållet
Fotoklubben Obscura FOTOKLUBBEN OBSCURA Sök
Meny

Fotofestival 12-13 oktober 2012

Efter att Fotoklubben Obscura fått fina recensioner för fotofestivalen som hölls i Mariehamn 2009, kommer klubben på nytt att anordna en fotofestival i höst. Även denna gång med flertalet internationellt erkända fotografer och bildmakare. Ifall man har frågor eller mer information kan man gå till Facebook gruppen "Fotoklubben Obscuras Fotofestival 2012, på Åland!" som är dedikerad för Fotofestivalen eller höra av sig till Obscuras styrelse.

Föreläsare permalink to heading Föreläsare

Jens Assur
Jens Assur

Biljetter permalink to heading Biljetter

Biljetterna släpptes till allmänheten 1 juni och kan köpas direkt på Alandica i Mariehamn eller via www.alandica.ax. Det är fria sittplatser men genom att boka i tid kan ni garantera era platser. För medlemmar i fotoklubben Obscura och andra fotoklubbar bör bokning sker direkt till Alandica [email protected]  (eller köp biljetten direkt över disk) från och med 15 maj.

Fotofestivalpass för 12-13 oktober (fredag och lördag) permalink to heading Fotofestivalpass för 12-13 oktober (fredag och lördag)

Festivalpasset ger er möjlighet att delta vid alla föreläsningar under festivalen.

Biljetter till enskilda föreläsningar permalink to heading Biljetter till enskilda föreläsningar

Festivalprogram permalink to heading Festivalprogram

Fredag 12.10.2012 permalink to heading Fredag 12.10.2012

Lördag 13.10.2012 permalink to heading Lördag 13.10.2012

Alla bildvisningar hålls i stora salen på Alandica och Andy Horner visar bilspel före alla föreläsningar.

Researrangemang permalink to heading Researrangemang

Vi kan tillsammans med Viking Line och Eckerölinjen erbjuda specialpris på båt/person/bil biljetter för dem som besöker Fotofestival - detta gäller både från Sverige och Finland.

Från Finland: permalink to heading Från Finland:

Viking Line sponsorerar enligt följande de besökare som kommer till Fotofestivalen: Åbo-Mariehamn t/r Boende på Park Hotell (del i dubbelrum) 2 nätter inkl frukost EUR 99,- /person Boka din resa på telefon: från Finland 018-26126 eller via mail: [email protected] Bokningskod: ÅLGRU Busspaket finns också, fråga vikingline www.vikingline.ax

Från Sverige permalink to heading Från Sverige

Eckerölinjen: För de besökare som åker från Sverige till Åland erbjuder vi fri personbil ( fordonsklass 1. Längd max 6 m, höjd max 2,4 m, bredd max 1,9 m) samt fri personbiljett t/r på M/S Eckerö. Bokas på förhand på telefon 0175-258 00 ( Sverige) eller + 358 18 28 300 ( Åland). Uppge bokningskod PBFOTO vid bokning. www.eckerolinjen.se

Viking Line sponsorerar enlig följande: Stockholm-Mariehamn t/r Boende på Park Hotell (del i dubbelrum) 2 nätter inkl frukost SEK 953,- /person Kapellskär-Mariehamn t/r Buss Stockholm-Kapellskär t/r Boende på Park Hotell (del i dubbelrum) 2 nätter inkl frukost SEK 1023,- /person Boka din resa på telefon: från Sverige 08-452 42 73 från Finland 018-26126 eller via mail: [email protected] Bokningskod: ÅLGRU

Bild tagen av Anna Ulmestrand
Bild tagen av Anna Ulmestrand
Bild tagen av Mats Alfredsson
Bild tagen av Mats Alfredsson

Utställningar och tävlingar permalink to heading Utställningar och tävlingar

Inför och under Fotofestivalen kommer det att finnas möjlighet att delta i tävlingar, både för allmänheten och för de olika fotoklubbarnas medlemmar. Det kommer också att ges möjlighet till Obscuras medlemmar att ge separatutställningar i samband med Fotofestivalen. Under länkarna nedan finns mer information om de olika aktiviteterna.

Fototävling på temat ”Gemenskap” (öppen för allmänheten)

Supé på Arkipelag för fotoklubbar och föreläsare permalink to heading Supé på Arkipelag för fotoklubbar och föreläsare

Efter fotofestivalens avslutande föreläsning kommer en supé att hållas för medlemmar av fotoklubbar och föreläsare. Denna uppskattade supé kommer att hållas på Arkipelag kl 20.00.Antalet supédeltagare bör anmälas till Obscura senast den 1 september via mejl till [email protected] (antal platser är 120 gäster, pris ca 30€/gäst)

Program permalink to heading Program