Moderna raggare. Foto Lennart Alexandersson liten

Årsutställning 2020 – ”Our Island in Monochrome”

av Patrik Almblad

I pandemins spår och nu efter det lite längre sommaruppehållet är det dags och börja fundera på Obscuras årsutställning.

Vi har för några dagar sedan fått bekräftat från Ålands Kulturhistoriska museum att Obscura får hänga utställningen hos dem från november månad och fram till slutet av december, om det inte händer något drastiskt från deras sida.

Vi från styrelsens sida har inte lagt upp någon information angående utställningen på grund av att vi ville ha bekräftelse från museet att vi kunde få anordna utställningen hos dem. På grund av pandemin så har tidsplanerna förändrats lite för oss alla.

Utställningen är tänkt att vara helt i svart-vit och med temat ”Our Island in Monochrome”, det kommer alltså handla om en svart-vit utställning med inriktning på Åland.

Vi kommer att trycka upp bilderna på kapaskiva för att på ett enkelt sätt hänga upp utställningen hos dem, vem och var vi trycker upp utställningen är inte ännu bestämt från styrelsens sida.

Från styrelsens sida har vi också diskuterat och presenterat till medlemmarna tidigare i år, att Obscura enbart kommer betala en viss del av priset för bilderna som kommer tryckas upp och medlemmarna + eventuella sponsorer betalar resten av summan. Priset på utskriften varierar beroende på storleken av bilden självklart.

Regler

 • Inlämning av bilderna sker senast 04.10.2020. Skickas helst in via e-post till styrelsen, men styrelsen ska se till att vi anordnar ett tillfälle där man kan lämna bilder vid klubblokalen.
 • Bilderna måste vara Svart-Vita.
 • Bilderna måste vara tagna på Åland.
 • Bilderna behöver inte vara tagna under år. 2020, men helst.
 • Bilderna får vara redigerade och manipulerade.
 • Varje medlem får lämna in en (1) bild till årsutställningen.
 • Medlemmarna bestämmer själv format och storlek på bilden det ska vara. Denna information måste skickas med när bilderna lämnas in, det är också upp till medlemmarna att beskära bilderna så att de passar måtten rätt.
 • FK Obscura betalar 30€ per medlem, medlemmen betalar för resten av kostnaderna för utskriften.

  FK Obsura Årsutställninge 2020

  Tema: “ Our Island in Monochrome “
  Plats: Ålands Kulturhistoriska Museum
  Tid: november – december
  Vernissage: tid ännu inte bestämt

  Frågor

  Frågor gällande utställningen kan skickas till styrelsen: styrelse@obscurafoto.org