1:a plats - Gustav Franzén

Utställningar för medlemmar

av Patrik Almblad

Det har kommit in några frågor och funderingar gällande om medlemmar kan få ordna egna utställningar i det gemensamma utrymmet som vi har vid klubblokalen, och styrelsen välkomnar varmt de medlemmar som skulle vilja ställa ut sina bilder i de gemensamma utrymmen.

Klubbens medlemmar är varmt välkomna att anordna egna utställningar i dessa utrymmen, men man ska vara vaksam över att detta inte intränger på de övriga hyresgästerna då vi delar dessa utrymmen.

Börjar 2020

Styrelsen håller på att diskutera om att vi ska börja sätta igång detta inför nästa år för de som är intresserade, då styrelsen fortfarande håller på att diskutera detaljerna omkring detta. Men dessa regler är ett första utkast, och vi förbehåller oss rättigheterna och lägga till eller ändra dessa regler när vi väl tycker att det behövs.

Intresseanmälan inför 2020

Kontakta styrelsen om ni skulle vara intresserade och ställa ut inför nästa år. Styrelsens mail är följande: styrelse@obscurafoto.org

Regler som gäller

  • 1. Fotoklubben Obscura står för lokalen och skensystemet som gör det möjligt att hänga upp tavlor. Det finns även ramar att låna, 50×40 cm, samt vissa passepartouter i varierande storlekar, 30×40, 30×45 och 30×30. Dessa ramar används i förstahand till årets fotograf under månaden november eller när Årets Fotograf skulle vilja ha utställningen, men detta meddelas ihop med när medlemmen bokar lokalen.
  • 2. Du MÅSTE vara medlem i Fotoklubben Obscura för att få denna möjlighet att ställa ut.
  • 3. Utställaren står för alla utgifter för utställningen, tryckning av bilder och upphängningstråd eller annan möjlighet att sätta upp bilder.
  • 4. Utställningsbilderna måste hängas upp i skensystemet som sitter längs vissa väggar i det gemensamma utrymmet. Det finns också en mellanvägg som kan lånas för att sätta fast bilder på, men denna vägg används på medlemsmötet och kan vara bra och tänka på att denna vägg ska då vara tom inför medlemsmötet. Man får inte använda häftmassa (Blu Tack) eller spik för att sätta fast något på väggarna som kan förstöra dem.
  • 5. Man måste måste kontrollera vilka tider som går att ha öppet för utställningen med de övriga hyresgästerna, då de också använder detta utrymme. Tider och datum är mening att ska stå på Whiteboarden som sitter vid huvudentré.
  • 6. Lokalen ska alltid städas efter man har haft öppet på egenhand, vernissage eller andra tillfällen. Om man har vernissage ihop med Obscuras medlemsmöten behöver man dock inte städa efter. Dammsugare och övriga städutrustning finns i lokalen.
  • 7. Man behöver inte anordna utställning själv, man kan vara med och dela på utrymmet med andra som skulle vara intresserade och ställa ut.
  • 8. Man får ställa ut i en (1) månad i taget, med tanke på om det är andra medlemmar som skulle vilja ställa ut. När det har gått en månad, och om ingen annan har bokat eller meddelat att de vill ställa ut så får utställningen hänga kvar en (1) månad till.
  • 9. Det går att låna nyckel till lokalen, men då måste man skriva på ett nyckelkontrakt som informerar om att när man tappar bort nyckeln så får man betala en avgift för att göra en ny nyckel. Det kan även bli så att entrélåset måste också bytas, och då kommer den kostnaden också på den som har tappat bort nyckeln.