Årets Bild 2018 & Årets Fotograf 2019

av Patrik Almblad

Under det första medlemsmötet nu i januari så valdes Årets Bild för 2018 ut av medlemmarna, nytt är att närvarotävlingen blev också inblandat i årets bild.

Årets Bild 2018

Medlemmarna fick ta med egna bilder som de hade fotograferat under år 2018, och som de närvarande medlemmarna fick i sin tur rösta på. Poäng systemet gick till så att den bilden som medlemmen tyckte bäst om fick tre (3) poäng, näst bäst två (2) poäng och tredje bäst en (1) poäng. Styrelsen slog sedan ihop resultaten och en vinnare korades. I år hade vi 10 bilder som deltog från 10 olika fotografer, och vinnare för årets bild 2018 blev Gunilla Jansson. Andra pris tog Berit Sundman och tredje pris togs av Jan Sundman.

Årets Fotograf 2019

Valet av Årets Fotograf inom Fotoklubben Obscura diskuterades på första styrelsemötet som hölls under första veckan i januari. Efter en lång diskussion så valde styrelsen att Christer Svedmark skulle bli Årets Fotograf 2019, detta presenterades för medlemmarna under första medlemsmötet i januari som hölls den 8:e januari. Christer kommer hålla sin utställning under hösten 2019, mera information kommer under året.

Årets Bild 2018 / Närvarotävling

1:a plats – Gunilla Jansson
2:a plats – Berit Sundman
3:e plats – Jan Sundman
4:e plats: Miina Fagerlund / Sture Mattsson

Närvarotävlingresultat poängsammanfattning

Siv Mattsson: 18p
Miina Fagerlund: 13p
Berit Sundman: 10p
Madeleine Nordberg: 9p
Gunilla Jansson: 9p
Gustav Franzén: 6p
Christer Svedmark: 5p
Susie Johansson: 5p
Tony Degerman: 4p
David Johansson: 4p
Jan Sundman: 3p
Mona-Lisa Henriksson-Gyllendahl: 2p
Johanna Engdahl: 2p
Sture Mattsson: 2p
Tom Eckerman: 1p
Per-Erik Söderlund: 1p
Bertil Stenlund: 1p
Jan Andersson: 1p
Marita Tikander: 1p
Mats Elfsberg: 1p
Marie Roman: 1p