Årets Bild 2017 - Jan Sundman

Årets Bild 2017 & Årets Fotograf 2018

av Patrik Almblad

Under det första medlemsmötet som Fotoklubben Obscura anordnade den 9:e januari 2018 så valdes Årets Fotograf 2018 samt Årets Bild 2017.

Årets Bild 2017

Medlemmarna fick ta med egna bilder som de hade fotograferat under år 2017, och som de närvarande medlemmarna fick i sin tur rösta på. Poäng systemet gick till så att den bilden som medlemmen tyckte bäst om fick tre (3) poäng, näst bäst två (2) poäng och tredje bäst en (1) poäng. Styrelsen slog sedan ihop resultaten och en vinnare korades. I år hade vi 17 bilder som deltog från 17 olika fotografer, och vinnare för årets bild 2017 blev Jan Sundman. Andra pris tog Marie Roman och tredje pris togs av Madeleine Nordberg.

Årets Fotograf 2018 – Carolina Juselius

Valet av Årets Fotograf inom Fotoklubben Obscura diskuterades på första styrelsemötet som hölls under första veckan i januari. Efter en lång diskussion så valde styrelsen att Carolina Juselius skulle bli Årets Fotograf 2018, detta presenterades för medlemmarna under första medlemsmötet i januari som hölls den 9:e januari. Carolina kommer hålla sin utställning under hösten 2018, mera information kommer under året.

Årets Bild 2017 – Bilder

Vi har ännu inte fått bilden digitalt av Marie Roman, så finns tyvärr inte för beskådande ännu.

I pris: Jan Sundman
II pris: Marie Roman
II pris: Madeleine Nordberg

Medlemmar som deltog i Årets Bild 2017 som tyvärr inte fick pallplats.