arrow

Första medlemsmötet 2018 – Årets bild 2017 & Årets fotograf 2018

av Patrik Almblad

Nu med det nya året framför våra fötter med kanske mindre snö än vad det har varit de tidigare år, och med det så kommer mörkret och dimman som gör dagarna lite tristare. Men vi ska försöka ljusa upp stämningen på medlemsmötet och visa upp våra bilder från 2017. Årsutställningen ”Mitt Finland” blev varmt emottaget på Ålands Kulturhistoriska Museum och Obscura är varmt välkomna tillbaka till deras utställningshall igen i höst, men först ska vi ta oss igenom våren 2018.

Vill också passa på och tacka alla våra åländska företag som är med och stödjer klubben genom att köpa vår ålandskalender, utan er så har inget av detta varit möjligt.

År 2018 första medlemsmöte går av stapeln kl 19:00, tisdagen den 9:e januari. Vi kommer att vara i Obscuras klubblokalen på Fabriksgatan 4 i Mariehamn.

Årets Bild 2017

Tävlingsregler

  • Varje medlem får lämna in en (1) bild tagen under föregående kalenderår (2017).
  • Bilden ska vara en papperskopia i valfri storlek.
  • Bilden får ej ha ram eller passepartout
  • Tema är fritt och det får vara färg eller svartvitt
  • Årets Bild röstas fram av klubbens medlemmar, där varje medlem, närvarande vid mötet, ska ge 3 poäng till den bild som ni anser är Årets Bild, 2 poäng till den som är näst bäst samt 1 poäng till den bilden ni anser är den tredje bästa. Röstandet sker anonymt.
  • Vinnaren får 50€ + en pokal ”Årets Bild 2017”, tröstpriser tillfaller de två fotografer vars bilder kommit på andra och tredje plats.

Årets Fotograf 2018

På första medlemsmötet i januari kommer styrelsen presentera årets fotograf för året 2018, utställningen kommer vara på hösten (normalt i början av november) på en lokal som fotografen och styrelsen kommer överens om.

Vårens aktiviteter 2018

Under planering