Årsutställning 2017 – ”Vårt Finland”

av Patrik Almblad

I november förra året, 2016, firade Fotoklubben Obscura 40-års jubileum och vi avslutade året med en utställning under temat ”Kollektion”. Utställningen blev bra tilltagen av besökarna och det var cirka 2 000 personer som var och besökte den. Utställningen kunde då ses på det nyrenoverade och nyöppnade Ålands Kulturhistoriska Museet. Vi kan med glädje säga att museet skulle vilja ha tillbaka Obscura till deras lokaler för vår årsutställning 2017.

Vernissagen kommer att vara i utställningssalen på Ålands Kulturhistoriska Museym, nu på torsdag den 12:e oktober kl 18:00, Välkomna!

Tillsammans är vi 26 fotografer från Obscura som ställer ut till årets utställning.

Tema – ”Vårt Finland”

Detta år är det istället dags för Finland att fira jubileum och inte minst 100-års jubileum. Detta skulle både vi från Obscuras sida och Ålands Kulturhistoriska Museum fram lysa i utställningen. Vi diskuterade temat på medlemsmötet under mars månad och temat ”Vårt Finland” blev framröstat.

Tanken med temat är vad Finland betyder just för dig och försöka avbilda detta med en bild. Tillsammans med de medlemmarna som är med och ställer ut visar vi upp Vårt Finland och därutav kopplingen till temat. Utställningen kommer att vara väldigt varierande och än en gång kommer Fotoklubben Obscura att bjuda på en väldigt personlig och intressant utställning på Ålands Kulturhistoriska Museum.

Fotomaraton – 2017


Vi kommer även ha en utställning från årets fotomaraton som Fotoklubben Obscura anordnade under Möjligheternas Torg i augusti.

Vi kommer att utnämna vilka personer som har vunnit första, andra och tredje pris i alla sex stycken temaklasserna. Där tävlingsvinnarna får motta äran och priserna för tävlingen, delas ut runt kl 18:00 vid vernissage öppning.

Alla övriga bilder som tyvärr inte kom på placering från deltagarna av fotomaratonet kommer också finnas för beskådning.

Välkomna!