Andy Horner ordnar fotoresor till Kuhmo & Varanger

av Patrik Almblad

Ladda hem denna information som PDF -> Andys fotoresor sommar 2015

Vid frågor kontakta Andy Horner: andhorner@gmail.com

Fotografera björn och varg från gömsle i östra Finland

Tid: 1-5 augusti 2015
Max antal deltagere: 8
Sista anmälningsdatum: 31 maj 2015
Pris:
950 euro (min 8 deltagare)
1050 euro (min 6 deltagare)
1200 euro (min 4 deltagare)

I priset ingår 3 nätter i gömsle, alla måltider och inkvartering i Kuhmo (ej under resan), transport till och från gömslena, resan från Åbo hamn, Kuhmo t/r med minibuss, guidning och fototips.

Våra gömslen ligger i gränszonen mellan Finland och Ryssland, där ingen jakt tillåts. Därför är djuren oskygga och kan komma så nära som 20 meter. Detta ger unika möjligheter att ta närbilder och det är inte ovanligt att få både björn och varg med i samma bild. Björn är garanterad, var mycket sannolik. Dessutom brukar järv, kungsörn, havsörn, glada och duvhök ofta besöka våra matningsplatser, där de är lätta att fotografera. Djuren är mest aktiva i skymning och gryning, som denna tid på året är mycket lång och bjuder på ett vackert fotoljus.

Vårt baslägger är en fin vildmarksstuga som ligger vid en sjö. Måltiderna som serveras där är av mycket hög standard och bygger på lokalt producerade varor. Där finns också bastu, badmöjligheter, internet och möjligheter att visa och diskutera våra bilder.

För mer information, program och bilder se Andy Horners engelskspråkiga hemsida: www.photosafaris.se
för att boka kontakta: andhorner@gmail.com

andy horner 1

Fotografera arktiska fåglar och landskap i Varanger, Nordnorge

Tid: 11-17 Juli, 2015
Max antal deltagare: 8 personer
Sista anmälningsdatum: 15 maj 2015
Pris:
500 euro (min 8 deltagare)
700 euro (min 6 deltagare)
850 euro (min 4 deltagare)

I priset ingår resan Åbo hamn – Varanger t/r med minibuss, alla transporter på Varanger, inkvartering i stugor i Vestre Jakobselv, transport till fågelön Hornøya, guidning och fototips. Obs maten ingår inte. Vi kommer att stanna en gång om dagen vid ett ställe där man kan köpa varm mat. Stugorna har kokplattor och det finns matservering intill.

Om man inte vill resa i ett dygn med minibus finns möjlighet att bli upplockad i t.ex Rovaniemi, dit
det går både flyg och nattåg.

Varangerhalvön är Norges nordöstligaste utpost (ligger lika långt österut som Cairo och bara 200km fågelvägen från Murmansk). Det är det enda område i fastlandseuropa som räknas som äkta arktisk tundramiljö. Halvön är större än Skåne, men där finns bara 2 huvudvägar! Varanger är mest känd bland fågelskådare och fågelfotografer, eftersom det är det västligaste området för många sibiriska arter och det sydligaste för många högarktiska arter. Det finns många fina fågelberg, där man kan fotografera häckande sjöfåglar på nära håll. Fågelreservatet på Hornøya utanför Vardø är helt enastående, då man går omkring i en stor koloni häckande lunnefåglar, toppskarv och Spetsbergsgrissla. Det går att fotografera fåglarna från bara några meters håll. Den här tiden på året håller fåglarna på att mata sina ungar. Deltat vid Tanaälvsmynning bjuder också på mycket fåglar, inkl. havsörn.

Varangerhalvöns norra kust bjuder på fantastiska möjligheter till landskapsfotografering, särskilt vid det berömda Hamningberg, där spetsiga stenspjut dyker rakt ner i Barents Hav. Den låga
midnattssolen kastar ett vackert varmt fotograferingsljus över klipporna och fågelkolonierna.

För mer information, program och bilder se Andys engelsspråkiga hemsida www.photosafaris.se För
att boka kontakta andhorner@gmail.com

andy horner 2