passepartout

Kurs i passepartoutskärning

av Admin

Fotoklubben kommer att införskaffa en passepartoutskärare och vi kommer att hålla en kurs i att skära passepartout den 26.03.2013 klockan 18.30. För att klubbens medlemmar ska kunna använda utrustningen fritt i framtiden, vill vi att de först genomgår kursen så att de lärt sig tekniken innan de försöker på egen hand.

Kurstillfället som kommer att hållas på klubblokalen leds av Isa Hällström i Konstföreningens verkstad på nedre våningen i Kulturfabriken, Fabriksgatan 4 och vi kommer genom praktisk övning få lära oss att skära ut passepartout till våra bilder. Vi kommer först att öva på kartong vilken kommer att finnas till hands på klubblokalen, men deltagarna bör köpa och ta med material till en passepartout som de sedan själva kan skära till. Materialet kan köpas t.ex. på Ehns eller Mariehamns Tryckeri och storleken får man välja själv eftersom det är beroende på till vilken bild och ram den ska användas.

Vi hoppas på ett stort intresse för denna kurs, och om ni har frågor kring detta är det som vanligt bara att höra av er till styrelsen.